Geweldige eenvoudige tips om je badkamer schoon te maken

Geweldige eenvoudige tips om je badkamer schoon te maken

Niemand houdt ervan om de badkamer schoon te maken. Niemand praat zelfs graag over het schoonmaken van de badkamer. Maar omdat het de kamer is waar we elke dag starten en eindigen om onszelf schoon te maken en een paar keer per dag op de koninklijke troon gaan zitten, is het noodzakelijk dat je badkamer zo schoon is als mogelijk. Als al je pogingen tot nu toe gewoon niet goed genoeg zijn geweest, dan helpt dit artikel je om je badkamer op het hoogste kwaliteitsniveau te houden. Hier hebben we een aantal handige reinigingstips verzameld waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Probeer deze eens uit en je zal verrast zijn.

Alka-Seltzer

Alka-Seltzer helpt je om je toilet in slechts drie minuten schoon te maken! Je zal aangenaam verrast zijn over hoe Alka-Seltzer, een bruisende maagzuurremmer en pijnstiller, kan worden gebruikt om een badkamer schoon te maken. Laat twee tabletten in de toiletpot vallen en laat de zure bubbels werken om zijn verbijsterende betovering te bewerkstelligen. Wanneer je terugkeert en je een paar keer veegt met de toiletborstel, wordt je porseleinen toilet weer zo goed als nieuw. Spoel een keertje door en je bent klaar!

Gatorade

Kalk- en kalkopbouw in je toilet of bad kan je badkamer er slecht doen uitzien. Neem een fles Gatorade en giet deze in je toilet!

Koffiefilter

Wist je dat een koffiefilter kan worden gebruikt om je badkamerspiegels te reinigen? Ja het werkt! Omdat koffiefilters pluisvrij zijn, zijn ze een geweldige contrasterende optie voor papieren handdoeken om je badkamerspiegels op te fonkelen. Spuit eenvoudig je favoriete merk glasreiniger op de spiegel en veeg deze af met een koffiefilter.

Zwarte thee

Dit is gewoon zo simpel. Zet een pot thee, gebruik een schone, pluisvrije doek en veeg de thee snel over de spiegel. Het is zo simpel en de spiegels zien er geweldig uit, net als nieuw.

Zeep

Wie zou denken dat gewone zeep kan worden gebruikt om je badkamer schoon te maken? Ja, het kan! Deze tip dient vooral dat je zeep kan gebruiken om te voorkomen dat je spiegels beslaan na een hete, stomende douche. Neem gewoon een stuk zeep, wrijf deze zachtjes over je spiegel, veeg het overtollige ervan af en neem afscheid van een beslagen spiegel.

Zuiveringszout en azijn

Je kan vuil in je badkamerafvoer met zuiveringszout en azijn verwijderen. Je kan het in de afvoer van je badkamer doen, in de douche en zelfs in de gootsteen. Giet gewoon een kopje zuiveringszout in de afvoer samen met een kopje azijn. Leg er vervolgens een doorweekt washandje over of bedek het over de afvoer en laat het mengsel weg borrelen, waardoor de smurrie die je water blokkeert, wordt vernietigd. Wacht zo’n 15 minuten en giet dan een pot kokend heet water in de afvoer om deze te spoelen.

Zout en citroen

Als er roest is rond de afvoer van je gootsteen of badkuip, ga je naar de keuken en pak je zout en een grote citroen. Sluit de afvoer af en pers wat citroensap rond de roestige plekken. Voeg vervolgens voldoende zout toe om een lijm te vormen. Laat het daarna een paar uur zitten en veeg vervolgens de lijm en de roest weg.

Zout en grapefruit

Het is niet alleen heerlijk, maar het is ook erg handig en het komt goed van pas als je van de vervelende zeepresten af wilt komen zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. Strooi eenvoudig wat zout op een gehalveerde grapefruit en gebruik het om je badkuip te schrobben.

Azijn

Eerder werd azijn al eens genoemd, maar dat was voor de afvoer. Azijn kan ook worden gebruikt om zich te ontdoen van de schilferige opbouw op je douchekop. Vul eenvoudig een plastic zak met azijn en wikkel het dan om de douchekop, knoop het vast met een elastiekje of touwtje en laat het een nacht rusten. De volgende ochtend is de opbouw van hard water op je douchekop verdwenen en heb je een krachtigere waterstroom voor je douche.

Aspirine

Aspirine kan meer bereiken dan hoofdpijn verzachten. Los eenvoudig 2 tabletten aspirine op in een glas warm water. Deze oplossing kan worden gebruikt om je aanrecht een ongelooflijke uitstraling te geven.

Babyolie

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je kranen moet reinigen? Doe wat babyolie op een schone, droge doek. Veeg je kranen ermee droog totdat je een prachtig spiegeleffect op je kranen ziet.

Waterstofperoxide

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de voegen in je badkamer schoonmaakt? Giet eenvoudig waterstofperoxide op de voeglijnen van je badkamervloer. Laat het zitten en schrob het dan af met een harde borstel.

Share