De voor- en nadelen van vloeren in linoleum

De voor- en nadelen van vloeren in linoleum

De vloer van een gebouw kan niet lichtvaardig worden genomen. Er is tegenwoordig een grote variëteit aan vloeren beschikbaar en linoleum is een van de traditionele en meest gekozen vloeren. Ze zijn natuurlijke vloeren en goedkoper in vergelijking met een mozaïek- of granietvloer. Hoewel ze uitgevonden zijn in 1863 door Frederick Walton, werd linoleumvloer populair sinds de jaren 1950. Ook al werden ze veel gebruikt in residentiële en commerciële gebouwen, toch was er een daling in het gebruik ervan na de uitvinding van vinyl vloeren.

Een grote keuze aan ontwerpen mogelijk

Zelfs in deze moderne wereld zijn er nog veel mensen die voor linoleum kiezen, nadat ze de voor- en de nadelen met elkaar hebben afgewogen. Deze vloer bestaat uit biologische producten bestaande uit lijnolie, houtmeel, hars, kalksteen en jute. Het grootste voordeel dat het gebruik ervan blijft verhogen, is de mogelijkheid om de vloer naar onze keuze te snijden en te ontwerpen. Dit resulteert in geweldige ontwerpen, afhankelijk van de creativiteit van de gebruiker. Ook zijn de biologisch afbreekbare aard en de niet-toxische kwaliteit populair bij het gebruik ervan in de wereld van vandaag, waarin we uitputtend praten over groene energie.

Bescherming nodig tegen hitte en vocht

Ook is zijn antimicrobiële aard meer dan geschikt voor ziekenhuizen en scholen. Omdat het waterbestendig is, heeft het de voorkeur voor badkamers, keukens, enzovoort. Vergeet niet dat wanneer er een voordeel verbonden is aan een product, we ook niet mogen vergeten dat er ook een paar nadelen aan verbonden zijn. Omdat het niet hittebestendig is, moet directe blootstelling aan hitte worden vermeden en deze vloeren moeten ook worden beschermd tegen vocht.

Regelmatig onderhoud

Een bepaald, eenvoudig en regelmatig onderhoud, zoals regelmatig dweilen en het gebruik van milde schoonmaakmiddelen, geven een langere levensduur aan deze vloer. Herstel de verloren natuurlijke oliën van je linoleum door een kleine hoeveelheid babyolie te gebruiken. Als deze vloeren goed worden onderhouden, zijn ze vloeren erg goedkoop vanwege de lange levensduur en de lage initiële kosten.

Een rijke traditionele uitstraling

Voeg een rijke traditionele uitstraling aan je huis toe door linoleumvloeren te gebruiken nadat je de voor- en nadelen van linoleum met elkaar hebt overwogen.

Share